Rondleiding Ontmoetingen- Bis

Zondagmiddag 20 november heeft Friedie Kloen, educator bij Museum Maassluis en deelnemende kunstenaar speciaal voor de Vrienden een rondleiding gegeven over de tentoonstelling ”Ontmoetingen-Bis".
Deze tentoonstelling laat het creatieve resultaat zien van 36 kunstenaars uit Maassluis én Schiedam die in duo’s een samenwerking zijn aangegaan.
Het is een heel bijzondere tentoonstelling geworden, die iedereen beslist moet gaan zien. Over de kunstwerken valt van alles te vertellen, maar het beste gaat dat, zoals afgelopen zondag, als je deze ook daadwerkelijk ziet, kunt voelen en horen!
Mede door het enthousiasme van Friedie en de vele vragen hebben een tiental aanwezige Vrienden een goed beeld gekregen over het hoe en waarom van de Ontmoetingen-Bis.
Bijzonder was dat naast Friedie Kloen ook Frits Veenland, één van de andere deelnemende Maassluisse kunstenaars, aanwezig was om uitleg te kunnen geven over zijn aandeel in deze tentoonstelling.
Na afloop hebben de aanwezige Vrienden onder het genot van een glaasje nog gezellig nagepraat over hetgeen zij gezien en gehoord hebben.
De tentoonstelling heet niet voor niets Ontmoetingen-Bis, afgelopen zondag was het niet alleen een ontmoeting tussen kunstwerken en de Vrienden, maar ook tussen de Vrienden onderling.
Kortom een geslaagde bijeenkomst in ons museum op deze winderige en natte zondag.

De tentoonstelling is nog te zien tot eind januari 2023.