Onmisbare vrijwilligers

Vrijwilligersvacatures:


Enthousiaste baliemedewerker


Museum Maassluis is op zoek naar enthousiaste baliemedewerkers!
Museum Maassluis is van dinsdag tot en met zondag van 14.00 uur tot 17.00 uur geopend. Op deze dagen hebben de baliemedewerkers dan ook baliedienst.

Een dienst van een baliemedewerker bestaat onder andere uit: Het openen van het museum, de vlag en het bord buiten zetten, de tentoonstellingszalen verlichten en controleren, koffie en thee klaarzetten voor gasten (en natuurlijk voor uzelf!), het beheren van de kassa en bezoekers informeren over de collectie en de huidige tentoonstellingen, en de bezoeker wegwijs maken in het museum! 
Een baliedienst wordt ten alle tijden uitgevoerd door 2 vrijwilligers, u zit dus nooit alleen! 
We zijn op zoek naar oproepkrachten, maar ook naar krachten die op vaste momenten het balieteam kunnen komen versterken.
Bijvoorbeeld 1 keer (of meerdere keren) per week, 1 keer per 2 weken of 1 keer per maand. 
Het rooster wordt ver vooruit gepland, en vakantie, vrije dagen is nooit een probleem, en kunt u ruim van te voren aangeven. 

  • Lijkt het u het leuk om mensen te verwelkomen en wegwijs te maken in het museum? 
  • Bent u praktisch ingesteld en zet u graag uw beste beentje voor? 
  • Lijkt het u leuk om deel uit te maken van een hechte groep vrijwilligers die zich inzetten voor het museum?
  • Bent u bij voorkeur voor langere tijd op oproepbasis of op een vast moment beschikbaar?

Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. u kunt hem een e-mail sturen of telefonisch benaderen via 010 – 5913813.

 

ICT-er / Systeembeheerder:

Museum Maassluis is een kleine organisatie met een vaste groep vrijwilligers. In 2013 is het museum verzelfstandigd en toen is er een klein netwerk opgezet met de bekende programma's Windows, Word, Excel en Outlook. Daarnaast draait ook het programma ADLIB (museumcollectie databank). Voor het onderhoud van dit netwerk en het beantwoorden van vragen over de werking van het netwerk en de daarop draaiende programma's zoekt het museum een enthousiaste vrijwilliger.
Dinsdag en donderdagmorgen zijn de vaste vrijwilligersochtenden, maar andere dagen is ook mogelijk. En indien mogelijk oproepbaar i.v.m. de afhanklijkheid van het museum van de digitale wereld.
Heeft u verstand van ICT en wilt u het museum graag een handje helpen bij het beheren van de ict?

Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. u kunt hem een e-mail sturen of telefonisch benaderen via 010 – 5913813.

Pieter van Houten (conservator Museum Maassluis) stuurt de plusminus 50 vrijwilligers aan die de meest uiteenlopende werkzaamheden verrichten in en voor het museum. Van het registreren, conserveren, inrichten, klussen, baliewerkzaamheden tot en met het up to date houden van de ICT, fotograferen, bezoekers rondleiden, ondersteunen bij educatie, schoonmaken, administratief werk, de tuin mooi houden en... nog veel meer. Zonder deze vrijwilligers zou het museum niet kunnen bestaan!

Misschien is vrijwilligerswerk in het museum ook wel wat voor u. Heeft u interesse om daadwerkelijk leuk en leerzaam vrijwilligerswerk te doen en met je neus bovenop de historie van Maassluis en de kunst te staan: informeer naar de mogelijkheden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

De grote verbouwing

In november 2013 ging de deur van het museum op slot voor een ingrijpende verbouwing. De vrijwilligers verrichten voorbereidende werkzaamheden waarna de vaklieden aan de slag gingen. Daarna stroopten de vrijwilligers opnieuw de mouwen op en werkten zij een waslijst aan grote en kleine klussen weg. Ondertussen hielpen zij ook bij het zoeken naar voorwerpen en kunstobjecten in het depot die bestemd waren voor de nieuwe exposities en presentaties. Verder werd er nog volop geschuurd en geschilderd, opgeruimd en schoongemaakt maar ook moest er de nodige aandacht worden besteed aan de automatisering, de nieuwe planning voor baliediensten en vroeg de tuin opnieuw aandacht.