Onmisbare vrijwilligers

Vrijwilligersvacatures:

Enthousiaste baliemedewerker


Museum Maassluis is op zoek naar enthousiaste baliemedewerkers!
Museum Maassluis is van dinsdag tot en met zondag van 14.00 uur tot 17.00 uur geopend. Op deze dagen hebben de baliemedewerkers dan ook baliedienst.

Een dienst van een baliemedewerker bestaat onder andere uit: Het openen van het museum, de vlag en het bord buiten zetten, de tentoonstellingszalen verlichten en controleren, koffie en thee klaarzetten voor gasten (en natuurlijk voor uzelf!), het beheren van de kassa en bezoekers informeren over de collectie en de huidige tentoonstellingen, en de bezoeker wegwijs maken in het museum! 
Een baliedienst wordt ten alle tijden uitgevoerd door 2 vrijwilligers, u zit dus nooit alleen! 
We zijn op zoek naar oproepkrachten, maar ook naar krachten die op vaste momenten het balieteam kunnen komen versterken.
Bijvoorbeeld 1 keer (of meerdere keren) per week, 1 keer per 2 weken of 1 keer per maand. 
Het rooster wordt ver vooruit gepland, en vakantie, vrije dagen is nooit een probleem, en kunt u ruim van te voren aangeven. 

  • Lijkt het u het leuk om mensen te verwelkomen en wegwijs te maken in het museum? 
  • Bent u praktisch ingesteld en zet u graag uw beste beentje voor? 
  • Lijkt het u leuk om deel uit te maken van een hechte groep vrijwilligers die zich inzetten voor het museum?
  • Bent u bij voorkeur voor langere tijd op oproepbasis of op een vast moment beschikbaar?

Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. u kunt hem een e-mail sturen of telefonisch benaderen via 010 – 5913813.

Registrator

Museum Maassluis zoekt een registrator!

Heeft het u altijd al leuk geleken eens in de collectie van Museum Maassluis te neuzen?
Als registrator krijgt u als eerste de nieuwe aanwinsten van Museum Maassluis te zien!
Het is uw taak het object of document te bestuderen en een beschrijving te maken van wat u ziet.
Deze beschrijving komt in het registratiesysteem van het museum, waardoor wij zoveel mogelijk informatie kunnen verzamelen over onze collectie.
Heel nuttig werk voor het museum!

Bent u:

  • Zorgvuldig en beheerst u de Nederlandse taal goed?
  • Enigszins handig met computers?
  • Geïnteresseerd in geschiedenis, en weet u wat van Maassluis?
  • Beschikbaar op dinsdagochtend van ongeveer 09.45 uur tot 13.00 uur?

En lijkt het u leuk om zich in te zetten voor Museum Maassluis en haar collectie?
Op dinsdagochtend zijn er nog veel meer vrijwilligers aanwezig in het museum. We starten de dag met een gezamelijke kop koffie of thee en gaan dan aan de slag!
U werkt samen, zodat u kunt overleggen als u er niet uit komt, maar natuurlijk ook voor de gezelligheid. 

Interesse? Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. u kunt hem een e-mail sturen of telefonisch benaderen via 010 – 5913813.

 

Pieter van Houten (conservator Museum Maassluis) stuurt de plusminus 50 vrijwilligers aan die de meest uiteenlopende werkzaamheden verrichten in en voor het museum. Van het registreren, conserveren, inrichten, klussen, baliewerkzaamheden tot en met het up to date houden van de ICT, fotograferen, bezoekers rondleiden, ondersteunen bij educatie, schoonmaken, administratief werk, de tuin mooi houden en... nog veel meer. Zonder deze vrijwilligers zou het museum niet kunnen bestaan!

Misschien is vrijwilligerswerk in het museum ook wel wat voor u. Heeft u interesse om daadwerkelijk leuk en leerzaam vrijwilligerswerk te doen en met je neus bovenop de historie van Maassluis en de kunst te staan: informeer naar de mogelijkheden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

De grote verbouwing

In november 2013 ging de deur van het museum op slot voor een ingrijpende verbouwing. De vrijwilligers verrichten voorbereidende werkzaamheden waarna de vaklieden aan de slag gingen. Daarna stroopten de vrijwilligers opnieuw de mouwen op en werkten zij een waslijst aan grote en kleine klussen weg. Ondertussen hielpen zij ook bij het zoeken naar voorwerpen en kunstobjecten in het depot die bestemd waren voor de nieuwe exposities en presentaties. Verder werd er nog volop geschuurd en geschilderd, opgeruimd en schoongemaakt maar ook moest er de nodige aandacht worden besteed aan de automatisering, de nieuwe planning voor baliediensten en vroeg de tuin opnieuw aandacht.