Rechtsvorm | Stichting |
Statutaire naam | Stichting Museum Maassluis |
Ook genoemd (Handelsnaam) | Museum Maassluis |
URL | www.museummaassluis.nl |
Statutaire zetel | Maassluis |
KvK nummer | 56682778 |
RSIN | 8522.58.689 |
BTW nummer | NL 8522.58.689 B01 |
Rekeningnummer | NL46RABO0177880155 t.n.v. Stichting Museum Maassluis. |
Doelstelling | “De Stichting Museum Maassluis stelt zich ten doel om de historische verzameling en de kunstverzameling van de stad Maassluis, beide ondergebracht in het Museum Maassluis te beheren, te behouden, selectief uit te breiden en voor een zo breed mogelijk publiek te ontsluiten en te presenteren en voorts al hetgeen dat met een en ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, zulks in de ruimste zin des woords”. |
Beloningsbeleid |
Alle bestuursleden voeren hun taken uit op basis van vrijwilligheid en zonder enige vorm van vergoeding. |
Rooster van aftreden | Rooster van aftreden volgens GCC |
Beleidsplan | Beleidsplan 2022-2032 (pdf) |
ANBI formulier | ANBI formulier 2021 pdf |
Jaarverslag |
Jaarverslag 2013 (pdf) |
Jaarrekening |
Jaarrekening 2013 (pdf) |
ANBI - Jaarverslag & Jaarrekening
\\ NIEUWS \\
\\ ELLY VAN BAALEN – ARTIST IN RESIDENCE
22 november 2023
Elly van Baalen is t/m 3 december als Artist-in-Residence aanwezig in ons museum. In de tentoonstelling ‘Zullen we ons verwonderen’ creëert ze een werkplek waar ze aan nieuwe kunstwerken zal gaan werken.
In het voorjaar begon zij te experimenteren met proppen van verschillende papiersoorten en ontdekte het ‘proppenweefsel’, een nieuw bouwmateriaal voor haar kunstwerken.
Het proppenweefsel vindt zij een boeiend materiaal en maakt haar nieuwsgierig. Het is flexibel, maakt bij bewegen geluid en brengt een stroom van ideeën op gang. Het nodigt haar uit tot onderzoeken, experimenteren, spelen en ontdekken. Het is een fascinerend spel van kijken, waarnemen, actie en reactie, waarin nieuwe mogelijkheden zich ontvouwen.
Sculpturen, tenten en schuilvormen bouwen. Onderkomens voor de verbeelding, zelfs kleding behoort tot de mogelijkheden. Groot, klein, 2D en 3D. Misschien niet praktisch toepasbaar, maar voor kunst geeft het vele mogelijkheden en wie weet ontdekt zij ook functionele toepassingen. Je weet maar nooit. Zij laat zich verwonderen.
U kunt haar aan het werk zien in ons museum van dinsdag t/m zondag van 13.00-16.30 uur.
\\ Elly van Baalen geeft rondleidingen en workshops bij ‘Zullen we ons verwonderen’
6 -11-2023
Rondleidingen
Op zondag 12 en 26 november geeft Elly van Baalen van 14.00 tot 15.00 uur een rondleiding door haar solo-expositie ‘Zullen we ons verwonderen’ in Museum Maassluis. De expositie biedt een goed overzicht van het werk dat zij in de afgelopen 30 jaar gemaakt heeft. Van het moment dat zij naar de Koninklijke Academie in Den Haag ging tot heden.
Het boek loopt als een rode draad door haar werk heen. U vindt het terug in diverse kunstvormen en technieken zoals: collages, tekeningen, installaties, conceptuele kunst, fotografie en schilderijen. Papier, karton, textiel en vezels zijn haar favoriete materialen. Ieder werk heeft zijn eigen verhaal. Elly van Baalen leidt u graag rond door de expositie. Ervaar de ruimte van de ‘Cloud of Not Knowing’, verbaas u over ‘Omgevallen Woorden’ of schrijf een briefje voor de ‘Schatkamer voor Verwondering’.
Workshops
Gekoppeld aan haar expositie geeft Elly ook twee workshops:
'Maak je EigenWijze Kunstboekje' op 14 november 2023 van 13.30 – 15.30 uur.
Laat je inspireren door de expositie en maak je eigen kunstboekje. Voor iedereen die liefde heeft voor boeken, papier, nieuwsgierig is en/of het leuk vindt om samen bezig te zijn.
'SchrijvenderWijs met Kunst' op 23 november 2023 van 13.30 – 15.30 uur.
Een creatieve schrijfworkshop voor iedereen die van schrijven houdt en het leuk vindt om samen bezig te zijn. Schrijven is leuk! Schrijven inspireert, geeft inzicht, verwondert, maakt blij, verrast.
Meer informatie over beide workshops vindt u hier.
Voor de rondleidingen en workshops kunt u zich aanmelden via ellyvanbaalen@gmail.com
of info@museummaassluis.nl
Locatie: Museum Maassluis – Zuiddijk 16 – Maassluis
\\ Beleidsplan 2022-2032 & Museale Visie Maassluis
18-10-2023
Misschien is het u nog nooit opgevallen, maar onderaan onze website vindt u een aantal pagina's met informatie. Wij vragen graag uw aandacht voor de pagina Beleid & Bestuur (klik hier).
Op die pagina kunt u lezen over het Beleidsplan 2022-2032 en de Museale Visie Maassluis. Via een link die u aan kunt klikken, kunt u beide notities en een aanvulling op de Visie van oktober 2023 lezen.
\\ OPENING TIEN
17-2-2023
Zaterdagmorgen 11 februari werd onder grote belangstelling de tentoonstelling "\\TIEN" in Museum Maassluis geopend. Dit gebeurde door Marcel van Raaij, voorzitter van de Culturele Raad. Hij deed dit door met veel enthousiasme de 10 kaarsjes op een grote taart uit te blazen. Deze tien kaarsjes staan voor tien jaar Stichting Museum Maassluis. Een verjaardagsfeestje dus. Het museum, ooit als oudheidkamer begonnen in 1933, werd later Gemeentemuseum en in 2013 verzelfstandigd als stichting.
Van Raaij had zelf ook enkele ideeën voor deze tentoonstelling. Daarnaast was hij zeer in zijn nopjes met het grote aandeel dat de vrijwilligers van het museum in de realisatie hadden. Van het allereerste idee tot een gedetailleerde uitwerking, overal waren de museumvrijwilligers, als bedenkers, organiseerders en uitvoerders bij betrokken.
Friedie Kloen, samensteller van de expositie bedankte dan ook juist deze betrokken groep vrijwilligers en ook alle anderen die meegewerkt hadden aan tot standkoming van tien mini-exposities. Er is veel te zien vertelde zij: mooie verhalen over toen en nu, kunstkistjes met als onderwerp 10 jaar Museum Maassluis, mooie en minder mooie Maassluise gebouwen, Maassluise taal en een overzicht van de museale aanwinsten en tentoonstellingen. Alle onderwerpen zijn door werkgroepjes voorbereid, uitgewerkt, vormgegeven en gebouwd.
Bijzonder zijn de portretten van ‘nieuwe Maassluizers’; mensen die de afgelopen tien jaar in Maassluis zijn komen wonen. Zij waren ook bij de opening en kregen elk een afdruk van hun portret.
De tentoonstelling is de komende maanden te zien in de Tuinzaal van het museum. U bent van harte welkom!
\\ Drukbezochte opening tentoonstelling \\ Schilderen aan het Scheur
24-11-2022
Afgelopen zaterdag werd in het museum de tentoonstelling 'Schilderen aan het Scheur' geopend.
Maassluise Kunstenaar Bikkel Artist, één van de winnaars van de stimuleringsprijzen van de Waterweg Cultuurprijs 2021, organiseerde deze zomer het project ‘Schilderen aan het Scheur’. In de tentoonstelling wordt het werk getoond van de deelnemers aan het project, samen met schetsen van leerlingen van het Revius Lyceum Maassluis.
Bikkel Artist
Bij de opening deden maar liefst vijf personen het woord. Victor Knippenberg, voorzitter van het museumbestuur, startte door iedereen - maar vooral de deelnemende artiesten en hun familie, jong en oud - welkom te heten. Hij bedankte de samenstellers van de expositie voor hun originele presentatie en natuurlijk die tientallen artiesten die meededen aan dit project.
Pia van Oord, bestuursvoorzitter van de Waterweg Cultuur Prijs vertelde vervolgens over de prijs en waarom Bikkel Artist’s project zo werd gewaardeerd. Zij deed ook de fysieke opening. Andries de Haan droeg ‘Het Scheur’ voor, het gedicht dat ook de expositieposter siert.
Friedie Kloen memoreerde Bikkel’s energie en prettige samenwerking. Ten slotte nam Bikkel zelf het woord; ze vertelde over het project en eindigde met een zeemanslied waaraan de bezoekers deelnamen door zachter of harder ‘ahoy’ te roepen.
Omdat er over de 70 mensen aanwezig waren, was het dringen in het De Vrieskabinet! Het was een bijzondere opening waarbij het museum veel nieuwe en jonge bezoekers heeft mogen verwelkomen.
De expositie is t/m 5 maart 2023 te bezoeken, dus nog alle tijd om al die door de Nieuwe Waterweg geïnspireerde kunst te gaan bewonderen!
Foto's: Mick Otten
\\ Kunstenaars vertelden over geslaagde ONTMOETINGEN
19-11-2022
Op zaterdag 12 november spraken tegen de 40 deelnemende Maassluise Kunstenaars, kunstenaars van KunstWerkt en andere bezoekers in Museum Maassluis over de expositie ONTMOETINGEN - BIS. De activiteit stond onder leiding van Cilia Batenburg. Zij liet de kunstenaars op een serieuze maar evengoed amusante manier vertellen over hun werk en hoe zij de samenwerking binnen hun koppel hadden ervaren (de kunstwerken in de expositie zijn als gezamenlijk werk tot stand gekomen).
Cilia gaf iedereen een kaartje met de tekst “Wat is voor jou de definitie van Ontmoeten?” met het verzoek om aan de lege zijde een reactie te schrijven. Daarna werden de kaartjes een paar keer doorgegeven, zodat niemand haar of zijn eigen tekst had. Vervolgens vroeg Cilia aan een aantal mensen wat er op het kaartje als antwoord stond en werd daarop ingehaakt. Daarbij kwamen reacties naar voren als “je leven verrijken, je blik verruimen, elkaar echt begrijpen” en ook een paar keer de opmerking: “(ont) moeten klinkt als dwang maar zo voelde het helemaal niet”.
Aansluitend vroeg Cilia de kunstenaars hoe de nieuwe samenwerking was bevallen en of en hoe dat tot nieuwe kunstwerken had geleid (de kunstwerken zijn deels eerder geëxposeerd in Schiedam). Dat bleek opnieuw een positieve ervaring met soms nieuw werk of een specifieke bijdrage aan workshops en lezingen bij deze expositie, mede in het kader van de Maand van de Ontmoetingen. Na de geslaagde bijeenkomst was er nog een borrel om elkaar verder te bevragen en ontmoeten. De expositie is tot 30 januari 2023 te bezoeken.
Foto's: Mick Otten
\\ EXPOSITIES \\
\\ ZULLEN WE ONS VERWONDEREN
Overzichtstentoonstelling Elly van Baalen in Museum Maassluis
Zaterdag 16 september 2023 wordt om 15.00 uur door Hans Rikken, samen met Elly van Baalen, de expositie Zullen we ons verwonderen geopend.
In coronatijd verwierf Maassluise Kunstenaar Elly van Baalen in Maassluis en omgeving bekendheid met haar project One Line Faces. 900 deelnemers maakten een portret van zichzelf of van een ander zonder de pen van het papier te halen. Maar het werk van Elly van Baalen omvat veel meer dan dit succesvolle kunstproject. De solo-expositie biedt een goed overzicht van haar werk in de afgelopen 30 jaar. Van het moment dat ze naar de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag ging tot heden. Drie woorden omschrijven op kernachtige wijze de kunst van Elly: waarnemen, ervaren, verwonderen.
Zullen we ons verwonderen is te bezoeken t/m 31 december 2023.
\\ VOORBIJ \\
\\ TIEN
8-2-2023
Het Gemeentemuseum, ooit begonnen als gemeentelijke oudheidskamer in 1933, ging per 1 januari 2013 zelfstandig verder als Museum Maassluis. De verzelfstandiging volgde op de oprichting van de Stichting Museum Maassluis in december 2012.
Nu, tien jaar later, kijken we terug op mooie tentoonstellingen en talrijke activiteiten. Deze werden mogelijk gemaakt door de medewerkers in samenwerking met onze vrijwilligers! Met veel enthousiasme zetten de vrijwilligers zich in om de balie te bemannen, te ondersteunen bij het inventariseren en onderhouden van de museumobjecten, en ondersteunen zij bij het inrichten van tentoonstellingen en het begeleiden van schoolgroepen en activiteiten.
Zonder de museumvrijwilligers is er geen Museum Maassluis! Datzelfde geldt voor de jubileumtentoonstelling TIEN. De museum- vrijwilligers hebben van start tot finish heel veel werkzaamheden verricht om deze expositie mogelijk te maken.
Tien werkgroepen hebben tien onderwerpen uitgewerkt. De onderwerpen, elk met een eigen identiteit, vormen tentoonstelling TIEN. De expositie gaat niet alleen over tien jaar Stichting Museum Maassluis, maar vooral ook over de stad Maassluis, het werkterrein van het museum. En het getal tien komt u in deze zaal overal tegen.
TIEN is een bijzondere, feestelijke tentoonstelling geworden.
Wij hopen dat u aan het bezoeken ervan net zoveel plezier beleeft als wij aan het maken!
De tentoonstelling TIEN is te bewonderen vanaf 11 februari a.s.
Roeland van Reem en Friedie Kloen
April 2023
Roeland van Reem en Friedie Kloen exposeren hun kunstwerken in Museum Maassluis.
Roeland toont landschappen waarbij zijn landschappelijke omgeving van zijn atelier in Maasland een grote inspiratiebron is voor deze schilderijen is. Daarnaast zijn strand- en zeegezichten te zien die geverfd zijn met olieverf. Het schilderen betekent voor Roeland al een leven lang veel gelukkige uren.
Voor Friedie is hout haar favoriet materiaal. De fascinerende vele vormen, structuren geuren en kleuren geven haar inspiratie voor het maken van beelden. Al hakkend, vijlend en schurend ontstaan vormen zowel figuratief als abstract. Het is een wisselwerking tussen Friedie en het hout. Dat maakt het beeldhouwen zo spannend en vaak onvoorspelbaar. Voor deze expositie heeft Friedie beelden gezocht die bij de onderwerpen van Roeland aansluiten.
\\ EXPOSITIE \\ Schilderen aan het Scheur
1-11-2022
Maassluise Kunstenaar Bikkel Artist, één van de winnaars van de vijf stimuleringsprijzen van de Waterweg Cultuurprijs 2021, organiseerde deze zomer vier activiteiten rondom haar programma ‘Schilderen aan het Scheur’ in het kader van ‘Pas Halverwege: 150 jaar Waterweg’. In deze expositie werden al deze kunstwerken tentoongesteld.
Het werk van 40 deelnemers aan het project ‘Schilderen aan het Scheur 2022′ kon u - samen met schetsen van leerlingen van het Revius Lyceum Maassluis - bewonderen in ons museum van 19 november t/m 5 maart 2023.
Roos Hobé - 'De Verscheurder'
Alle werken zijn 'en plein air' gemaakt, geïnspireerd door de Waterweg en het Scheur bij Maassluis. De schetsen van het Revius Lyceum Maassluis laten verschillende kunstdisciplines zien, zoals mode, zingen van zeemansliederen, poëzie/gedichten, interviews, tekenen, design vlaggen voor schepen, enz.
Alle kunstwerken waren te koop.
\\ EXPOSITIE \\ ONTMOETINGEN - BIS
1-10-2022
Van 1 oktober t/m 31 december 2022 kunt u in Museum Maassluis de tentoonstelling \\ ONTMOETINGEN - BIS bezichtigen. De tentoonstelling laat het creatieve resultaat zien van kunstenaars uit Maassluis én Schiedam die in duo’s een samenwerking zijn aangegaan. Zij hebben bijzondere en inspirerende ontmoetingen gehad!
De aan deze tentoonstelling deelnemende kunstenaars zijn aangesloten bij de Stichting Maassluise Kunstenaars en bij Stichting KunstWerkt in Schiedam. De kunstenaars, uit verschillende disciplines, zijn door curator Friedie Kloen in 13 duo’s samengebracht. Zij hebben elkaar geïnspireerd met een zelfgekozen thema, elkaars werk of een ander thema. Bijzonder is dat zij elkaar vooraf vaak niet kenden.
Deze expositie was deels eerder dit jaar te zien bij KunstWerkt in Schiedam. Nu tonen dezelfde duo’s en volgens dezelfde opzet de resultaten van hun ontmoetingen in Museum Maassluis. Veel duo’s hebben speciaal voor deze expositie opnieuw contact gezocht en gezamenlijk nieuw werk gemaakt voor deze bijzondere ‘Ontmoetingen’ in Maassluis.
Laat u verrassen door de diversiteit aan kunstwerken!
De opening is tevens de start van de ‘Maand van de Ontmoeting’ die in Maassluis in de maand oktober plaatsvindt.Tijdens deze maand vinden in Museum Maassluis ook allerlei andere activiteiten met datzelfde thema plaats, zoals workshops, lezingen en rondleidingen. Alle activiteiten kunt u vinden op de website van SamenzijnwijMaassluis (klik hier).
Deze expositie is mede mogelijk gemaakt door het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o.
\\ Expositie Jeanne Oosting wegens succes verlengd t/m 18 september 2022!
1-7-2022
De expositie in Museum Maassluis met werk van de kunstenares Jeanne Oosting is een succes. Het museum ontvangt in het kader van de ‘Zomer van Jeanne’ honderden kunst- en cultuurliefhebbers uit het hele land die het werk van deze uitzonderlijke kunstenares komen bewonderen. Dat doen ze niet alleen hier in Maassluis, maar ook in Zutphen, Almen, Beetsterzwaag, Heerenveen en Fochteloo. Door deze gezamenlijke organisatie is het mogelijk op de diverse locaties kennis te maken met het vakmanschap en de diversiteit aan grafische technieken van deze vrijgevochten kunstenares. De tentoonstelling in Museum Maassluis met de titel ‘De poëzie van het dagelijks leven’ is om die reden verlengd tot en met 18 september 2022.
Bezoekers van de tentoonstelling roemen de geëxposeerde werken: ‘Landschap Clamart spreekt me aan’ en ‘In de Jordaan is treffend in houtskool weergegeven’ en ‘voor mij springen de pentekeningen eruit’. En dan is er veel waardering voor de kunstenares: ‘wat een vakvrouw’ en ‘goed dat deze kunstenares aandacht krijgt’ en ‘wat een goed humeur krijgen we van dit werk’.
De vraag die de baliemedewerkers van het museum steeds krijgen is: ‘waarom Maassluis’, waarom een grote collectie van de werken van Jeanne Oosting in Museum Maassluis. De in Leeuwarden geboren en in de Achterhoek opgegroeide Oosting heeft namelijk nooit gewoond of gewerkt in Maassluis. Wat is de connectie? In de jaren zeventig van de vorige eeuw kreeg het Gemeentemuseum een kunstschenking van de Delftse familie De Vries. Naar aanleiding van deze schenking en het enthousiasme van de toenmalige wethouders en museummedewerkers besloot ook Jeanne Oosting in 1983 kunstwerken van haar zelf aan het toenmalige Gemeentemuseum Maassluis te schenken en deels in bruikleen te geven. Deze schenking is later uitgebreid met een legaat.
En de serie exposities? Het begon allemaal met de biografie die Jolanda Withuis schreef over Jeanne Oosting. Zij is de initiator van de museale samenwerking. De museumbezoekers hebben veelal het boek gelezen en zien nu met eigen ogen het werk van deze eigenzinnige kunstenares. En dat kon tot en met 18 september in Museum Maassluis.
\\ GEZOCHT: VRIJWILLIGERS!
Museum Maassluis is op zoek naar vrijwilligers!
Vrijwilligers spelen een grote rol in Museum Maassluis. Zij zorgen ervoor dat het museum iedere week van dinsdag tot en met zondag van 13.00 uur tot 16.30 uur geopend is, zij helpen bij het registreren en beheren van de collectie, bij het maken van tentoonstellingen en zij onderhouden de museumtuin.
Vele handen maken licht werk, en samen is gezelliger dan alleen! Vandaar dat het museum op zoek is naar nog meer helpende handjes. Bent u enthousiast en heeft u tijd en zin om de vrijwilligers van Museum Maassluis te komen ondersteunen?
Bekijk hier de mogelijkheden!
Mocht u meer interesse hebben in andere vrijwilligerstaken binnen het museum? Bel of mail ons gerust!
\\ Maquettebouwer Bert Diepstraten in het zonnetje
Oktober 2022
Bert Diepstraten heeft voor de expositie \\ 150 Jaar Nieuwe Waterweg - Veranderingen in Maassluis een prachtige maquette gemaakt van het voormalige Veerhoofd in 1885. Als u die nog niet heeft gezien, de tentoonstelling is inmiddels afgelopen maar u kunt de maquette nog bewonderen in de vaste expositie in de Dijkzaal.
Het is inmiddels al een paar maanden geleden dat Bert vol enthousiasme, speciaal voor de vrijwilligers en de vrienden van het museum, vertelde over hoe hij die heeft gemaakt. Daar komt veel bij kijken aan uitgebreid onderzoek, materiaalkennis, vakmanschap en heel veel geduld. Voor het minutieuze werk moet je geen trilhandjes hebben! Bert is ook de maker van de grote maquette van Maassluis in de Dijkzaal, de grote aandachttrekker van de expositie over de geschiedenis van Maassluis.
Wat velen nog niet wisten: Bert was maquettebouwer van beroep. Hij was jarenlang in dienst bij de Gemeente Den Haag en hij vertelde dat de afdeling waar hij werkte de hele stad Den Haag heeft nagebouwd op een schaal van 1:500. Dat is een uniek stuk werk! Die maquette werd destijds steeds van stal gehaald bij stadsuitbreiding en vooral vernieuwing. In combinatie met een zogeheten zonnetafel kon dan precies worden bekeken hoe het zou uitpakken met de schaduwval gedurende het jaar als er in plaats van drie hoog bijvoorbeeld acht etages hoog gebouwd zou worden.
Het bijzondere aan de maquette van het veerhoofd is dat die landtong helemaal niet meer bestaat. Na het uitgraven van de Nieuwe Waterweg bleek dat de oevers snel verzanden, waardoor de vaargeul weer te smal werd. Toen is besloten die landtong ook maar weg te baggeren.
Na de interessante lezing van Bert en nadat de groep van 24 m/v de maquette nog eens had bewonderd, kreeg Bert een toepasselijke kadobon van het museum, een kleine attentie voor een paar honderd uur vakmanschap!
Foto's: Mick Otten
\\ Gratis toegang met Rembrandtkaart
De Vereniging Rembrandt helpt grote en kleine musea op verschillende manieren. Zij ondersteunt bij restauraties, zij helpt met het verzamelen van belangrijke objecten en kunstwerken en bij het onderzoek, vergroten de betrokkenheid en zijn een ambassadeur voor de musea en de kunstcollectie van Nederland. Een vereniging met een heel mooie doelstelling en betrokkenheid bij het museale veld. Vandaar dat het museumbestuur heeft besloten om houders van de Rembrandtkaart vanaf heden gratis toe te laten in ons museum. Van harte welkom!
Klik hier om lid te worden van de Vereniging Rembrandt.
\\ MUSEUM UPDATE
Museum Maassluis heeft een digitale nieuwsbrief genaamd \\ MUSEUM UPDATE!
De nieuwsbrief staat vol met het laatste nieuws uit het museum. Via de Museum Update houden we u graag digitaal op de hoogte van ontwikkelingen in het museum, kondigen we de nieuwste tentoonstellingen aan, en geven we meer achtergrondinformatie over exposerende kunstenaars, kunstwerken of het werk wat de vrijwilligers verzetten.
Bent u ook nieuwsgierig?
Inschrijven kan altijd!
Klik hier om u in te schrijven
Eerdere edities lezen?
Klik dan hier.
\\ WORD VRIEND!
Museum Maassluis heeft een eigen vriendenvereniging!
Als Vriend van Museum Maassluis heeft u onbeperkt gratis toegang tot Museum Maassluis.
Daarnaast kunt u gratis deelnemen aan de befaamde Taxatiedag en krijgt u korting bij de diverse excursies die Vereniging Vrienden van Museum Maassluis organiseert. Ook ontvangt u de Vriendenbrief en wordt u uitgenodigd voor openingen en andere activiteiten.
Door Vriend van Museum Maassluis te worden steunt u het museum bij de aankoop van nieuwe kunstwerken en bij speciale projecten.
Het lidmaatschap van de ‘Vrienden’ bedraagt minimaal € 15,00 voor particulieren per jaar en € 40,00 voor bedrijven en instellingen. Een hogere bijdrage is uiteraard altijd welkom.
Een uitgebreid verslag van de Vriendendag van 2022 leest u hier.
Interesse om Vriend van Museum Maassluis te worden?
Klik dan hier voor meer informatie!
Of klik hier en schrijf je gelijk in!