ANBI

Rechtsvorm Stichting
Statutaire naam Stichting Museum Maassluis
Ook genoemd (Handelsnaam) Museum Maassluis
URL www.museummaassluis.nl
Statutaire zetel Maassluis
KvK nummer 56682778
RSIN 8522.58.689
BTW nummer NL 8522.58.689 B01
Doelstelling “De Stichting Museum Maassluis stelt zich ten doel om de historische verzameling en de kunstverzameling van de stad Maassluis, beide ondergebracht in het Museum Maassluis te beheren, te behouden, selectief uit te breiden en voor een zo breed mogelijk publiek te ontsluiten en te presenteren en voorts al hetgeen dat met een en ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, zulks in de ruimste zin des woords”.
Beloningsbeleid Alle bestuursleden voeren hun taken uit op basis van vrijwilligheid en zonder enige vorm van vergoeding.
Ondernemingsplan Ondernemersplan (pdf)
Jaarverslag

Jaarverslag 2013 (pdf)
Jaarverslag 2014 (pdf)
Jaarverslag 2015 (pdf)
Jaarverslag 2016 (pdf)
Jaarverslag 2017 (pdf)
Jaarverslag 2018 (pdf)
Jaarverslag 2019 (pdf)

 Jaarrekening

Jaarrekening 2013 (pdf)
Jaarrekening 2014 (pdf)
Jaarrekening 2015 (pdf)
Jaarrekening 2016 (pdf)
Jaarrekening 2017 (pdf)
Jaarrekening 2018 (pdf)
Jaarrekening 2019 (pdf)

Adres

Zuiddijk 16
3143 AS Maassluis

010 – 5913813

 

Openingstijden

ma:

Gesloten 

di t/m zo:

Gesloten

t/m 02-03-'21

 

Volg ons

icon facebookicon twitter

\\ I · m · perfekt 

Er staat een gloednieuwe tentoonstelling voor u klaar in Museum Maassluis! Jan Anoniem exposeert zijn tentoonstelling
I · m · perfekt in Museum Maassluis. Een ode aan de ervaring!

Begin november moesten de musea nog twee weken dicht, maar sinds 19 november is het museum gelukkig weer geopend! De tentoonstelling Jan Anoniem – I · m · perfekt is ontstaan uit de wil om de rol van de non-verbale communicatie in de wereld van zintuigelijk gehandicapten bekend, erkend en bespreekbaar te maken. Veel van bovengenoemden zijn anoniem en blijven min of meer in hun eigen wereldje van hun beperking opgesloten. Daarom werkt de kunstenaar onder de pseudoniem Jan Anoniem. Want het gaat immers niet om de kunstenaar maar om de ervaring van zijn kunst. Door middel van de kunst wordt niet alleen zijn verhaal vertelt, maar probeert de kunstenaar ook om iedereen uit te dagen om nieuwe ervaringen en nieuwe waarnemingen met elkaar te delen. Bewustwording van de non-verbale communicatie is een van de belangrijkste doelen geworden van de tentoonstelling van Jan.

In musea kunt u normaal gesproken de kunst enkel bekijken. Deze kunstwerken mag men echt waarnemen. U kunt ze bekijken maar u mag de werken ook aanraken (i.v.m. Corona enkel als u de wegwerphandschoen draagt), en er zijn geluidsfragmenten bij de werken. Zo kunt u zelf ervaren hoe het is om van kunst te genieten met een beperking, als u een zintuig niet heeft. Bijvoorbeeld door uw ogen te sluiten, en de werken enkel te ervaren door aanraking, of door geluid. De tentoonstelling in Museum Maassluis is tot stand gekomen door samenwerking binnen het project “op de tast” van Elvera van Leeuwen, eigenaar van het bedrijf Mikxs. Mikxs bedenkt creatieve oplossingen voor activiteiten waar mensen met een auditieve of visuele beperking niet zomaar aan kunnen deelnemen Zij exposeerde in de maand november in het Douanehuisje in Maassluis. Bezoekers konden daar ervaren wat er nog overblijft van een kunstwerk wanneer je niet goed kunt zien en hoe een goede beeldbeschrijving of het betasten van kunst de algehele beleving verrijkt.  
 
Laat u verrassen in Museum Maassluis! 

Deze tentoonstelling is te zien tot en met 28 maart 2021
werk 4

Word Vriend!

Museum Maassluis heeft een eigen vriendenvereniging!
Als Vriend van Museum Maassluis heeft u onbeperkt gratis toegang tot Museum Maassluis.
Daarnaast kunt u gratis deelnemen aan de befaamde Taxatiedag en krijgt u korting bij de diverse excursies die Vereniging Vrienden van Museum Maassluis organiseert. Ook ontvangt u de Vriendenbrief en wordt u uitgenodigd voor openingen en andere activiteiten
Door Vriend van Museum Maassluis te worden steunt u het museum bij de aankoop van nieuwe kunstwerken en bij speciale projecten.
Het lidmaatschap van de ‘Vrienden’ bedraagt minimaal € 12,50 voor particulieren per jaar en € 35,00 voor bedrijven en instellingen. Een hogere bijdrage is uiteraard altijd welkom.

Een uitgebreid verslag van de Vriendendag van 2020 leest u hier.

Interesse om Vriend van Museum Maassluis te worden? 

Klik dan hier voor meer informatie!

Of klik hier en schrijf je gelijk in!

Gezocht: Vrijwilligers!

Museum Maassluis is op zoek naar vrijwilligers!


Vrijwilligers spelen een grote rol in Museum Maassluis. Zij helpen onder andere bij het registreren en beheren van de collectie en bij het maken van tentoonstellingen. Onderhouden de museumtuin en ze zorgen ervoor dat het museum iedere week van dinsdag tot en met zondag van 14.00 uur tot 17.00 uur geopend is!

Vele handen maken licht werk, en samen is gezelliger dan alleen! Vandaar dat het museum op zoek is naar nog meer helpende handjes!
Bent u enthousiast en heeft u tijd en zin om de vrijwilligers van Museum Maassluis te komen ondersteunen?

Bekijk hier de mogelijkheden!

Mocht u meer interesse hebben in andere vrijwilligerstaken binnen het museum? Bel of mail ons gerust!