ANBI

Rechtsvorm Stichting
Statutaire naam Stichting Museum Maassluis
Ook genoemd (Handelsnaam) Museum Maassluis
URL www.museummaassluis.nl
Statutaire zetel Maassluis
KvK nummer 56682778
RSIN 8522.58.689
BTW nummer NL 8522.58.689 B01
Rekeningnummer NL46RABO0177880155 t.n.v. Stichting Museum Maassluis. 
Doelstelling “De Stichting Museum Maassluis stelt zich ten doel om de historische verzameling en de kunstverzameling van de stad Maassluis, beide ondergebracht in het Museum Maassluis te beheren, te behouden, selectief uit te breiden en voor een zo breed mogelijk publiek te ontsluiten en te presenteren en voorts al hetgeen dat met een en ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, zulks in de ruimste zin des woords”.
Beloningsbeleid Alle bestuursleden voeren hun taken uit op basis van vrijwilligheid en zonder enige vorm van vergoeding.
Ondernemingsplan Ondernemersplan (pdf)
Jaarverslag

Jaarverslag 2013 (pdf)
Jaarverslag 2014 (pdf)
Jaarverslag 2015 (pdf)
Jaarverslag 2016 (pdf)
Jaarverslag 2017 (pdf)
Jaarverslag 2018 (pdf)
Jaarverslag 2019 (pdf)
Jaarverslag 2020 (pdf)

 Jaarrekening

Jaarrekening 2013 (pdf)
Jaarrekening 2014 (pdf)
Jaarrekening 2015 (pdf)
Jaarrekening 2016 (pdf)
Jaarrekening 2017 (pdf)
Jaarrekening 2018 (pdf)
Jaarrekening 2019 (pdf)
Jaarrekening 2020 (pdf)

Adres

Zuiddijk 16
3143 AS Maassluis

010 – 5913813

 

Openingstijden

ma:

Gesloten 

dinsdag t/m zondag:

van 14.00 uur  tot 17.00 uur

Volg ons

icon facebookicon twitter

\\ NU TE ZIEN

\\ De poëzie van het dagelijks leven
Jeanne Oosting (1989-1994)

te zien van 16 april t/m 18 september 2022.

Jeanne Bieruma Oosting foto Mick Otten webversie MS20220208048 2

De tentoonstelling van Museum Maassluis \\ De poëzie van het dagelijks leven laat u kennismaken met Jeanne’s fascinatie voor de alledaagse dingen. Al op jonge leeftijd legde ze op papier vast wat ze zag in haar dagelijks leven. Niet zozeer lieflijke afbeeldingen die je van een jong meisje uit een fortuinlijke familie zou verwachten, maar kriebelbeestjes, padden, insecten en (dode) dieren die ze tegenkwam in de tuinen van de landgoederen van familieleden waar ze regelmatig verbleef. Maar dat was niet het enige wat haar fascineerde. Ook de inrichting van huizen en alledaagse taferelen op straat, diverse uitzichten en mensen in hun dagelijkse hoedanigheid legde ze vast in haar schetsboekjes.

En zo vlijtig als ze op jonge leeftijd begon met het maken van tekeningen, zo vastberaden werkte ze haar hele leven lang door en leefde ze voor het maken van kunst, ondanks alle tegenslagen en verwachtingen van de familie. Door de jaren heen ziet u de ontwikkelingen in haar werk, maar blijven de alledaagse thema’s terugkomen. Waar ze ook naartoe reisde, van dicht bij huis, België, Frankrijk en Spanje, tot San Francisco en Moskou, overal maakte ze realistisch werk dat het alledaagse weergaf. Dat wat ze met eigen ogen had gezien. Ook de interieurs van diverse verblijfplaatsen heeft Jeanne door middel van verschillende technieken vastgelegd.

De diversiteit van haar werk is enorm en indrukwekkend. Jeanne werkte niet alleen met potlood maar ook met houtskool, krijt, viltstift, aquarel en olieverf. En alsof dat nog niet genoeg was, maakte ze zich ook de technieken van grafiek machtig. Etsen, gravures, linosnedes, een eindeloze stroom aan prachtige werken kwam uit haar handen. Wat er maar voor handen was gebruikte ze, en toverde ze om tot prachtige kunstwerken.

In de overige deelnemende musea vind u weer andere facetten van Jeanne’s fascinerende werk en leven. Het is zeker de moeite waard om de diverse musea te bezoeken en u deze zomer onder te dompelen in de wereld van Jeanne Bieruma Oosting. Kijk voor meer informatie over de diverse tentoonstellingen op

dezomervanjeanne.nl

\\ BOEKJE VAN KUIPER TOT KUNSTENAAR

afbeelding poster Arij de Groot

Heeft u de tentoonstelling \\ Van kuiper tot kunstenaar gemist? Of bent u geweest en wilt u op uw gemakje alles nog eens nalezen en bekijken?

Het boekje over de tentoonstelling is te koop en af te halen bij Museum Maassluis voor slechts €4,-


\\ TENTUINSTELLING

Museum Maassluis doet dit jaar weer mee aan de TenTUINstelling!
20 augustus is het zover! Van 10.00 uur tot 17.00 uur is de tuin van het museum toegankelijk en exposeren diverse kunstenaars hun werk.
We duimen natuurlijk voor mooi weer, zodat u een heerlijke dag door Maassluis kunt wandelen en fietsen om dit prachtigs te bekijken

TENTUINSTELLING22drukkeraffiche2

Gezocht: Vrijwilligers!

Museum Maassluis is op zoek naar vrijwilligers!


Vrijwilligers spelen een grote rol in Museum Maassluis. Zij helpen onder andere bij het registreren en beheren van de collectie en bij het maken van tentoonstellingen. Onderhouden de museumtuin en ze zorgen ervoor dat het museum iedere week van dinsdag tot en met zondag van 14.00 uur tot 17.00 uur geopend is!

Vele handen maken licht werk, en samen is gezelliger dan alleen! Vandaar dat het museum op zoek is naar nog meer helpende handjes!
Bent u enthousiast en heeft u tijd en zin om de vrijwilligers van Museum Maassluis te komen ondersteunen?

Bekijk hier de mogelijkheden!

Mocht u meer interesse hebben in andere vrijwilligerstaken binnen het museum? Bel of mail ons gerust!

\\ WORD VRIEND!

Museum Maassluis heeft een eigen vriendenvereniging!
Als Vriend van Museum Maassluis heeft u onbeperkt gratis toegang tot Museum Maassluis.
Daarnaast kunt u gratis deelnemen aan de befaamde Taxatiedag en krijgt u korting bij de diverse excursies die Vereniging Vrienden van Museum Maassluis organiseert. Ook ontvangt u de Vriendenbrief en wordt u uitgenodigd voor openingen en andere activiteiten
Door Vriend van Museum Maassluis te worden steunt u het museum bij de aankoop van nieuwe kunstwerken en bij speciale projecten.
Het lidmaatschap van de ‘Vrienden’ bedraagt minimaal € 15,00 voor particulieren per jaar en € 40,00 voor bedrijven en instellingen. Een hogere bijdrage is uiteraard altijd welkom.

Een uitgebreid verslag van de Vriendendag van 2020 leest u hier.

Interesse om Vriend van Museum Maassluis te worden? 

Klik dan hier voor meer informatie!

Of klik hier en schrijf je gelijk in!