Dijkzaal

In de Dijkzaal van het museum kun je als het ware rondwandelen door de historie van Maassluis. Je komt er schilderijen, scheepsmodellen, attributen uit de zee- en sleepvaart tegen maar ook gebruiksvoorwerpen, foto`s enz..De kerk speelde een grote rol in het leven van de Sluizers dus ook hiervan zie je tastbare bewijzen terug zoals een collectezak, bijbels e.d. De wanden zijn voorzien van kleurrijke afbeeldingen die je de illusie geven even terug in de tijd te stappen. Het museum beschikt over een aanzienlijke hoeveelheid voorwerpen uit vervlogen tijden in de stad Maassluis maar slechts een deel hiervan kon worden ondergebracht in mooie strakke vitrines die je van alle kanten kunt bekijken.

Aandacht

Er is bewust gekozen voor een soort wandelpad waardoor niets aan je aandacht ontsnapt. Onderweg valt heel veel te zien, te lezen en te ontdekken.

De huidige presentatie haakt voor een groot deel in op het 400-jarig bestaan van Maassluis in 2014. Op een later tijdstip zullen weer andere tijdsperiodes en gebeurtenissen worden belicht. Alleen op deze manier wordt de historie van de stad recht gedaan.

Moderne kunst én historie: laat je onderdompelen door al het moois uit Maassluis!

 IMG 20230922 150348