Podiumzaal

Dichters

Op verzoek van Museum Maassluis hebben twee Maassluise dichters deze zomer een kerstgedicht geschreven speciaal voor de tentoonstelling ‘De os en de ezel … in Maassluis’. Dat viel niet mee, want de deadline was net in een welhaast hete week. Beide dichters hebben zich echter niet laten afleiden en mooie producten afgeleverd. Onderaan staan de resultaten.

Alle bezoekers van de tentoonstelling krijgen beide ansichtkaarten met de gedichten gratis.

Wouter van Heiningen is directeur van de Maassluise Bibliotheek. Daarnaast is hij secretaris/penningmeester van de stichting ‘Ongehoord’ en van het Nationaal Documentatiecentrum Maarten ‘t Hart. Tevens voorzitter Raad van Toezicht van De Poëziebus en uitgever bij MUG books. Hij heeft diverse dichtbundels op zijn naam staan, waaronder ‘Zoals de wind in maart graven beroert’.
www.poezie-leestafel.info/wouter-van-heiningen

Jaap van Oostrum noemt zichzelf plezierdichter en is in 2016 verkozen tot de officiële stadsdichter van Maassluis. Naast leerkracht aan een Maassluise basisschool dicht Van Oostrum over allerlei nieuwsfeiten/gebeurtenissen. In 2015 publiceerde hij zijn vierde gedichtenbundel: ‘Vandaag is het zondag’.
www.jaapvanoostrum.nl