\\ Hondsdagen - Dogsdays

Nu de herfst is ingetreden, verlangen we allen terug naar de zomer. Zodra u de nieuwe tentoonstelling "Hondsdagen - Dogdays" in Museum Maassluis binnenstapt waant u zich weer even terug op vakantie. 
In de schilderijen van Niels Smits van Burgst (Maassluis, 1970) zijn de dagen van permanente vrijetijd aangebroken.Met een zwierige verftoets schetst de schilder ons beelden van avonturen, geurend naar zomer en zomerse loomheid.

We kennen Smits van Burgst vooral om zijn verbeelding van zwelgpartijen met hangende jongeren in hotels en in huiskamers. In recenter werk is het lamp- en flitslicht vervangen door direct zonlicht. De schilder neemt ons mee naar buiten: de bergen in, naar een zwemmeer of camping. In de schilderijen voel je de spanning voor wat komen gaat maar de figuren lijken niet in staat zich los te maken uit hun huidige situatie. Elke activiteit wordt lamgeslagen door het zonlicht.

De tentoonstelling ‘Hondsdagen’ verleidt je om je mee te laten slepen in loomheid op een lange zomerdag. Tegelijkertijd wijdt ook Galerie Ritsart een expositie aan Niels’ zonnige schilderijen.

Niels Smits van Burgst, is afgestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten te ‘s-Gravenhage in 1993. Zijn schilderijen werden geëxposeerd in Amsterdam, Berlijn, Brussel en New York, vele andere steden in Europa en zijn opgenomen in diverse nationale en internationale collecties.

meer informatie: www.SvanB.nl
Ritsart Gallery, Maassluis: www.ritsart.com
Galerie de Twee Pauwen, Den Haag: www.detweepauwen.nl

\\ Getekend Harry van der Woerd

Voor de tentoonstelling “Getekend Harry van der Woerd” blijven we bij de basis, door middel van tekeningen gemaakt met verschillend materiaal toont Harry de veelzijdigheid van de basis.

Rotterdamse kunstenaar Harry van der Woerd werkt in diverse disciplines. Maar tekenen is voor hem de basis, voor alles wat daarna komt, voor het figuratieve en voor de abstracte werken. 
Harry van der Woerd maakt tegenwoordig tekeningen, aquarellen, gouaches, acryl- en olieverfschilderijen en ruimtelijk werk van steen, keramiek, kunststof en brons. Ook grafiek heeft zijn aandacht, al een aantal jaren maakt hij etsen en mono-prints of werkt hij met de droge naald techniek. Geliefde onderwerpen voor zijn kunstwerken zijn de mens, en havens een plek die hem al jaren trekt en intrigeert. Al schilderend en tekenend geeft hij de havens weer waarin “ licht en atmosfeer” kenmerkend is voor zijn werk. De tentoonstelling geeft weer hoe veelomvattend tekenen is. Ook de onderwerpen van de kunstwerken zijn divers, waaronder prachtige werken van Maassluis!

De tentoonstelling is te zien van 17 augustus tot en met 17 november 2019.

 

poster