Exposities

Museum Maassluis beschikt over twee grote expositiezalen. De Dijkzaal waar de lokale geschiedenis in allerlei facetten centraal staat. Aan zowel de presentaties als exposities in deze fraaie ruimte leveren zowel het museum als de Historische Vereniging Maassluis (HVM) beide een belangrijke bijdrage.Benedendijks bevindt zich de zogeheten Tuinzaal (grenzend aan de binnentuin van het museum) waar de beeldende kunst de boventoon voert. In de hal (De Vrieskabinet) op deze verdieping wordt steeds een wisselend deel uit de collectie geschonken kunstwerken onder de aandacht van het publiek gebracht. Tenslotte is er dan nog de Podiumzaal die eveneens bestemd is voor kunst, kunstnijverheid en andere creatieve creaties etc. In deze ruimte is verder een koffiehoek beschikbaar voor het publiek.

exposities

Op deze verdieping bevindt zich ook het depot van het museum. Caroline Schillemans (educator) is verantwoordelijk voor het organiseren en inrichten van de tentoonstellingen in het museum. Zij wordt hierbij steevast ondersteund door leden van de Vrienden van het Museum Maassluis, vrijwilligers en sinds de samenwerking ook door leden van de HVM.

Adres

Zuiddijk 16
3143 AS Maassluis

010 – 5913813

Openingstijden

ma: Gesloten 
di t/m zo: 14.00 - 17.00 uur

Volg ons

icon facebookicon twitter

100 jaar Kunst na Arbeid!

Optreden korps 1928

Op 29 juni 1918 werd de muziekvereniging Kunst na Arbeid opgericht in Maassluis.
Dit jaar is dat alweer 100 jaar geleden. Ter ere van dit jubileum is er in Museum Maassluis in samenwerking met Kunst na Arbeid een expositie tot stand gekomen.
U wordt in de expositie meegenomen door de jaren heen, langs bijzondere momenten in de geschiedenis van muziekvereniging.
Zo ziet u bijvoorbeeld welke bijzondere concerten en optredens zij gaven en zijn er foto’s om te illustreren hoe dat er in die tijd uitzag.
Ook werd deed men regelmatig mee aan concoursen waarbij er een aardige collectie aan prijzen in de wacht werd gesleept.

Deze tentoonstelling is in het museum te zien van 21 april tot en met 24 juni 2018

Excursie naar Dordrecht

Woensdag 25 april vond de excursie naar Dordrecht plaats van de Vereniging Vrienden van Museum Maassluis. Daar werd o.a. de tentoonstelling Jongkind & Vrienden bezocht.
Zie hiervoor het verslag van deze dag.

Kunstroute start in het museum

‘Ja, Kunst’

Op zaterdag 14 april is de expositie ‘Ja, Kunst’ geopend en werd het startsein gegevan van de Kunst en Atelierroute Maassluis. Deze expositie is samengesteld uit kunstwerken van de deelnemende Maassluise kunstenaars en hun gasten.

Vanuit het museum was het daarnaast een prachtig vertrekpunt naar de vele locaties waar de deelnemende kunstenaars u graag ontvangen in hun atelier of bijzondere locatie. 

Voor meer informatie over de Maassluise Kunstenaars en de Kunstroute kunt u een kijkje nemen op Maassluise Kunstenaars.

Het museum is tijdens de beide dagen geopend van 11:00 uur t/m 17:00 uur. Na de route is de expositie nog te zien t/m 30 april 2018

 

Farlagraaf Fotografie   Kunstroute 2017 (7)

Burgemeester Edo Haan opende in 2017 de Kunst en Atelierroute Maassluis in het Museum.