MUSEUM > Adres & Contact

Museum Maassluis 

Zuiddijk 16  
3143 AS Maassluis
T  010 – 5913813

Openingstijden: 

maandag Gesloten
dinsdag tot en met zondag van 14.00 - 17.00 uur
Feestdagen en bijzondere data:
Op nationale feestdagen is het Museum Maassluis open en ook op 2de Paasdag  en 2de Pinksterdag .
Gesloten: Op 27 april (Koningsdag), 25 december (eerste Kerstdag) en 1 januari (Nieuwjaarsdag).

Entreeprijzen
Entreekaartjes kosten € 3,00. Voor 65-plussers en CJP-ers geldt een tarief van € 2,00. Kinderen jonger dan 12 jaar en bezoekers met een Museumkaart en een Rotterdampas hebben gratis toegang. Ook voor Vrienden van het Museum Maassluis, leden van de Historische Vereniging Maassluis en Vrijwilligers van het Museum Maassluis is de toegang tot het museum gratis. Het is ook mogelijk om een groepsrondleiding te krijgen in het museum. Informeer bij het museum naar de mogelijkheden en de kosten.

Museumkaart
Uiteraard kunt u gebruik maken van de voordelen die de museumkaart u biedt. Nog niet in bezit van de museumkaart dan kunt u deze via onderstaande link bestellen, en maakt u binnenkort gebruik van de vele voordelen. 

Toegankelijkheid:
Het museum is voorzien van een lift en rolstoelvriendelijk (ook de toiletruimte). Hulphonden zijn welkom in dit gebouw.Het museum bezit zowel een historische collectie van en over Maassluis als een collectie Nederlandse figuratieve kunst van de generatie van 1900. Tot de afdeling beeldende kunst behoren kunstenaars als Jan van Heel, Jeanne Bieruma Oosting en Otto B. de Kat.  Met deze  gemengde collectie biedt het museum de bezoeker een aantrekkelijke combinatie van kunst en historie dat het niveau van een streekmuseum  ruimschoots overstijgt.

Beide collecties  worden in afwisselende tentoonstellingen gepresenteerd en soms zelfs geïntegreerd. Daarnaast besteedt het museum ruim aandacht aan beeldende kunstenaars uit Maassluis en de regio Rijnmond. Het museum organiseert (zelfstandig of  in samenwerking met anderen) uiteenlopende manifestaties, lezingen etc. en neemt actief deel aan lokale evenementen op het gebied van kunst & historie zoals b.v. de Kunst- & Atelierroute. Verder vormt educatie aan kinderen en jongeren (basisonderwijs en voortgezet onderwijs)  in Maassluis een belangrijke taak binnen het beleid.  Per jaar worden twee of meer educatieve projecten bij tentoonstellingen uitgevoerd. Een terugkerend  project is Het Kindermuseum, waarin kinderen kunnen ervaren wat er bij komt kijken om een museum te beheren en een tentoonstelling te maken. 

Een bezoek aan het Museum Maassluis is dus voor zowel liefhebbers van kunst als historie (en dan van bijna alle leeftijden) steevast een aangename verrassing. Winkel & Bibliotheek:

In de winkel van het museum Maassluis zijn kaarten, boeken en aanverwante museumartikelen te koop:
-Kaarten met afbeeldingen van de collectie van het Museum Maassluis, kaarten van Maassluise kunstenaars en algemene kunstkaarten.

-Tentoonstellingscatalogi, monografieën over kunstenaars, Historische Schetsen van en over Maassluis, de vriendenuitgaven Maassluis: portret van een stad en  Een keuze uit de collectie.
Ook zijn afbeeldingen van oud-Maassluis in te zien en na te bestellen. In de winkel zijn tevens de uitgaven te vinden die horen bij tentoonstellingen.

Nieuw zijn miniatuur-pentekeningen van Maassluis in wortelnotenlijstjes (10x10 cm en 10x25 cm). Het museum beschikt verder over een bibliotheek met boeken over kunst en historie; deze zijn vrij ter inzage voor bezoekers.