Adres & Contact

Museum Maassluis

Zuiddijk 16
3143 AS Maassluis

T 010 – 5913813
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

icon facebookicon twitter

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag tot en met zondag van 14.00 - 17.00 uur

Feestdagen en bijzondere data:
Op nationale feestdagen is het Museum Maassluis open en ook op 2de Paasdag en 2de Pinksterdag .
Gesloten: Op 27 april (Koningsdag), 25 december (eerste Kerstdag) en 1 januari (Nieuwjaarsdag).

Entreeprijzen

Entreekaartjes kosten € 3,00. Voor 65-plussers en CJP-ers geldt een tarief van € 2,00. Kinderen jonger dan 12 jaar en bezoekers met een Museumkaart en een Rotterdampas hebben gratis toegang. Ook voor Vrienden van het Museum Maassluis, leden van de Historische Vereniging Maassluis en Vrijwilligers van het Museum Maassluis is de toegang tot het museum gratis. Het is ook mogelijk om een groepsrondleiding te krijgen in het museum. Informeer bij het museum naar de mogelijkheden en de kosten.

Museumkaart

Uiteraard kunt u gebruik maken van de voordelen die de museumkaart u biedt. Nog niet in bezit van de museumkaart dan kunt u deze via onderstaande link bestellen, en maakt u binnenkort gebruik van de vele voordelen.

museumkaart

Bestel de museumkaart

Toegankelijkheid

Het museum is voorzien van een lift en rolstoelvriendelijk (ook de toiletruimte). Hulphonden zijn welkom in dit gebouw.

liftschacht

Het museum bezit zowel een historische collectie van en over Maassluis als een collectie Nederlandse figuratieve kunst van de generatie van 1900. Tot de afdeling beeldende kunst behoren kunstenaars als Jan van Heel, Jeanne Bieruma Oosting en Otto B. de Kat.  Met deze  gemengde collectie biedt het museum de bezoeker een aantrekkelijke combinatie van kunst en historie dat het niveau van een streekmuseum  ruimschoots overstijgt.

Beide collecties  worden in afwisselende tentoonstellingen gepresenteerd en soms zelfs geïntegreerd. Daarnaast besteedt het museum ruim aandacht aan beeldende kunstenaars uit Maassluis en de regio Rijnmond. Het museum organiseert (zelfstandig of  in samenwerking met anderen) uiteenlopende manifestaties, lezingen etc. en neemt actief deel aan lokale evenementen op het gebied van kunst & historie zoals b.v. de Kunst- & Atelierroute. Verder vormt educatie aan kinderen en jongeren (basisonderwijs en voortgezet onderwijs)  in Maassluis een belangrijke taak binnen het beleid.  Per jaar worden twee of meer educatieve projecten bij tentoonstellingen uitgevoerd. Een terugkerend  project is Het Kindermuseum, waarin kinderen kunnen ervaren wat er bij komt kijken om een museum te beheren en een tentoonstelling te maken.

Een bezoek aan het Museum Maassluis is dus voor zowel liefhebbers van kunst als historie (en dan van bijna alle leeftijden) steevast een aangename verrassing. 

Adres

Zuiddijk 16
3143 AS Maassluis

Openingstijden

ma: Gesloten 
di t/m zo: 14.00 - 17.00 uur

Volg ons

icon facebookicon twitter

3 + 4 een mythologische verkenning

De minitentoonstelling van Jack Moerman vind plaats van 3 februari t/m 4 maart 2018.

moerman01

 

Excursie naar Museum Voorlinden

Donderdag 5 oktober vond de excursie naar museum Voorlinden in Wassenaar plaats van de Vereniging Vrienden van Museum Maassluis.

P1070898

Een verslag vindt u hier.

Taxatiedag in Museum Maassluis

Donderdag 12 oktober vond de jaarlijkse taxatiedag plaats. Een verslag vind u hier onder VRIENDEN/ACTIVITEITEN met foto’s van die dag.

taxatiedag

De taxatiedag werd georganiseerd door de Vereniging Vrienden van Museum Maassluis.

Jan Ouwenbroek op TV

Op 1 augustus vonden er in het museum TV opnames plaats van internet TV RITV. Dit naar aanleiding van de tentoonstelling van Jan Ouwenbrouk een leven lang schilder. Via www.ritv.nl kunt u de uitzending terug zien.

ritv

Afscheid Friedie Kloen

Het was opnieuw een full house in Museum Maassluis. Nu echter niet voor de opening van een expositie maar om afscheid te nemen van Friedie Kloen na een dienstverband van vijftien jaar.

Eerste spreker was wethouder Keizer; burgemeester Haan moest wegens ziekte verstek laten gaan. Namens het gemeentebestuur mocht de heer Keizer Friedie de Erespeld van de gemeente opspelden, waarmee zij officieel Ereburger van de stad Maassluis is geworden. Hij bedankte haar voor haar belangrijke culturele bijdrage in kunst en educatie.

kloen01

Een lange reeks sprekers nam de gelegenheid om eens goed uit de doeken te doen wat Friedie zoal had betekend. Pieter van Houten, collega en conservator, leidde ze in. Hij memoreerde bovendien zijn goede relatie met Friedie en het feit dat hij haar destijds had aangenomen.

Hans Eijsackers, secretaris van het museumbestuur, deed het woord namens Hans Ploeg, voorzitter. De laatste had vanuit Bali een boodschap gestuurd om Friedie te bedanken voor haar belangrijke werk bij het functioneren van het museum.

Wim Maagdenburg was Friedies ‘baas’ op het gemeentehuis. Ook hij had vele lovende woorden voor Friedie, onder andere voor de door haar geleide projecten waaronder het beschilderen van bolders door schoolkinderen.

Als collega in de kunst en educatie sprak Bikkel Artist Friedie toe. Herinneringen aan gezamenlijke activiteiten in kunst en onderwijs, zoeken naar creatieve bronnen passeerden de revue.

Jack Moerman, vrijwilliger in het museum, overhandigde Friedie een door hem vervaardigd kunstwerk. Bert Diepstraten, ook vrijwilliger, had een houten bolder vervaardigd ter herinnering aan het succesvolle project.

De groep vrijwilligers, waarmee Friedie veel heeft samengewerkt bij het inrichten van exposities schonk haar een paar oorbellen. Maar ze hadden ook een gedicht gemaakt waarvan ze, elkaar afwisselend, een stukje declameerden. Het was ‘uit het leven gegrepen’.