Sponsors

Het Fonds Schiedam, Vlaardingen e.o. , de gemeente Maassluis maar ook de Vrienden van het Museum Maassluis plus een aantal kleinere sponsors maakten het mogelijk dat het museum een indrukwekkende gedaantewisseling kon ondergaan. De entree is geheel vernieuwd en uitgebreid evenals de balie, bibliotheek en met name de Dijkzaal is een compleet andere ruimte geworden. Verder zijn de klimaatbeheersing en verlichting aangepakt, is het museum benedendijks een keuken met koffiezitje rijker geworden maar ook de bijbehorende stadstuin is aangepakt. De kosten van de grootscheepse verbouwing bedroegen ruim € 300.000,--- waarvan ruim de helft voor rekening van het genoemde Fonds kwam.

De Stichting Museum Maassluis is de onderstaande sponsors dan ook zeer erkentelijk voor de financiële bijdragen die het mogelijk maakten het museum grondig te laten verbouwen en te verbeteren.

Fonds Schiedam, Vlaardingen e.o.
Gemeente Maassluis
Vrienden van het Museum Maassluis
Stichting Govert van Wijn

Daarnaast moeten worden genoemd:
Het Belasting & Douane Museum in Rotterdam
MTS Euro Products

Adres

Zuiddijk 16
3143 AS Maassluis

010 – 5913813

Openingstijden

ma: Gesloten 
di t/m zo: 14.00 - 17.00 uur

Volg ons

icon facebookicon twitter

100 jaar Kunst na Arbeid!

Optreden korps 1928

Op 29 juni 1918 werd de muziekvereniging Kunst na Arbeid opgericht in Maassluis.
Dit jaar is dat alweer 100 jaar geleden. Ter ere van dit jubileum is er in Museum Maassluis in samenwerking met Kunst na Arbeid een expositie tot stand gekomen.
U wordt in de expositie meegenomen door de jaren heen, langs bijzondere momenten in de geschiedenis van muziekvereniging.
Zo ziet u bijvoorbeeld welke bijzondere concerten en optredens zij gaven en zijn er foto’s om te illustreren hoe dat er in die tijd uitzag.
Ook werd deed men regelmatig mee aan concoursen waarbij er een aardige collectie aan prijzen in de wacht werd gesleept.

Deze tentoonstelling is in het museum te zien van 21 april tot en met 24 juni 2018

Excursie naar Dordrecht

Woensdag 25 april vond de excursie naar Dordrecht plaats van de Vereniging Vrienden van Museum Maassluis. Daar werd o.a. de tentoonstelling Jongkind & Vrienden bezocht.
Zie hiervoor het verslag van deze dag.

Kunstroute start in het museum

‘Ja, Kunst’

Op zaterdag 14 april is de expositie ‘Ja, Kunst’ geopend en werd het startsein gegevan van de Kunst en Atelierroute Maassluis. Deze expositie is samengesteld uit kunstwerken van de deelnemende Maassluise kunstenaars en hun gasten.

Vanuit het museum was het daarnaast een prachtig vertrekpunt naar de vele locaties waar de deelnemende kunstenaars u graag ontvangen in hun atelier of bijzondere locatie. 

Voor meer informatie over de Maassluise Kunstenaars en de Kunstroute kunt u een kijkje nemen op Maassluise Kunstenaars.

Het museum is tijdens de beide dagen geopend van 11:00 uur t/m 17:00 uur. Na de route is de expositie nog te zien t/m 30 april 2018

 

Farlagraaf Fotografie   Kunstroute 2017 (7)

Burgemeester Edo Haan opende in 2017 de Kunst en Atelierroute Maassluis in het Museum.