Beleid & Bestuur

Doelstelling

Het museum wil zich ontwikkelen tot een sfeervol en eigentijds museum met een bescheiden budget, dat in hoofdzaak wordt gedragen door vrijwilligers, ondersteund door professionele inbreng. De drie pijlers van deze doelstelling vormen zelfstandigheid, zelfwerkzaamheid en zelfredzaamheid.

De missie

Het Museum Maassluis brengt historie en kunst tot leven.

In het eerste ondernemingsplan (2013 – 2017) staat omschreven wat dit inhoudt:

  • In nauwe samenwerking met de Historische vereniging Maassluis (HVM) komen tot een kenniscentrum van de Maassluise historie;
  • De opgebouwde relatie met het onderwijs versterken door het uitbreiden van de educatie. Ook meer aandacht besteden aan de educatie van andere doelgroepen.
  • Blijvende aandacht schenken aan de kunstcollectie.

Stichting Museum Maassluis

Het Museum Maassluis wordt beheerd door de stichting Museum Maassluis. De stichting stelt zich ten doel om de historische verzameling en de kunstverzameling van de stad Maassluis, beide ondergebracht in het Museum Maassluis, te beheren, te behouden, selectief uit te breiden en voor een zo breed mogelijk publiek te ontsluiten en te presenteren en voorts al hetgeen dat met een en ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, zulks in de ruimste zin des woords.

Bij het museum zijn twee beroepskrachten in dienst: conservator Pieter van Houten Pz. (behoud en beheer) en educator Caroline Schillemans (samenstellen exposities en educatie). Daarnaast kent het museum een groep van plusminus 50 vrijwilligers die allerlei grote en kleine klussen klaren en zonder wie het museum niet zou kunnen functioneren. Belangstellende vrijwilligers zijn altijd welkom; info en aanmelden bij Pieter van Houten.

Het stichtingsbestuur bestaat uit:

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (voorzitter)
  • Hans Eijsackers (secretaris)
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (penningmeester)

Een vertegenwoordiger van de Historische Vereniging Maassluis:

  • Kees Tempelaars

Een vertegenwoordiger van de De Vereniging Vrienden van het Museum Maassluis:

  • Victor Knippenberg

Adres

Zuiddijk 16
3143 AS Maassluis

010 – 5913813

Openingstijden

ma: Gesloten 
di t/m zo: 14.00 - 17.00 uur

Volg ons

icon facebookicon twitter

100 jaar Kunst na Arbeid!

Optreden korps 1928

Op 29 juni 1918 werd de muziekvereniging Kunst na Arbeid opgericht in Maassluis.
Dit jaar is dat alweer 100 jaar geleden. Ter ere van dit jubileum is er in Museum Maassluis in samenwerking met Kunst na Arbeid een expositie tot stand gekomen.
U wordt in de expositie meegenomen door de jaren heen, langs bijzondere momenten in de geschiedenis van muziekvereniging.
Zo ziet u bijvoorbeeld welke bijzondere concerten en optredens zij gaven en zijn er foto’s om te illustreren hoe dat er in die tijd uitzag.
Ook werd deed men regelmatig mee aan concoursen waarbij er een aardige collectie aan prijzen in de wacht werd gesleept.

Deze tentoonstelling is in het museum te zien van 21 april tot en met 24 juni 2018

Excursie naar Dordrecht

Woensdag 25 april vond de excursie naar Dordrecht plaats van de Vereniging Vrienden van Museum Maassluis. Daar werd o.a. de tentoonstelling Jongkind & Vrienden bezocht.
Zie hiervoor het verslag van deze dag.

Kunstroute start in het museum

‘Ja, Kunst’

Op zaterdag 14 april is de expositie ‘Ja, Kunst’ geopend en werd het startsein gegevan van de Kunst en Atelierroute Maassluis. Deze expositie is samengesteld uit kunstwerken van de deelnemende Maassluise kunstenaars en hun gasten.

Vanuit het museum was het daarnaast een prachtig vertrekpunt naar de vele locaties waar de deelnemende kunstenaars u graag ontvangen in hun atelier of bijzondere locatie. 

Voor meer informatie over de Maassluise Kunstenaars en de Kunstroute kunt u een kijkje nemen op Maassluise Kunstenaars.

Het museum is tijdens de beide dagen geopend van 11:00 uur t/m 17:00 uur. Na de route is de expositie nog te zien t/m 30 april 2018

 

Farlagraaf Fotografie   Kunstroute 2017 (7)

Burgemeester Edo Haan opende in 2017 de Kunst en Atelierroute Maassluis in het Museum.