EXPOSITIES > Tuinzaal

Jan Ouwenbroek: Een leven lang schilder

Jan Ouwenbroek, zeer bekend schilder in Maassluis, bereikt binnenkort de respectabele leeftijd van 90 jaar. Museum Maassluis besteedt daar natuurlijk aandacht aan. En omdat Jan nog steeds als kunstenaar actief is, is een expositie georganiseerd met de titel ‘Jan Ouwenbroek een leven lang schilder’. De opening op zaterdag 17 juni om 15.00 uur wordt verricht door Jan Ouwenbroek jr.


Op 7 juli 1927 werd Jan Ouwenbroek in Maassluis geboren. Op twaalfjarige leeftijd kreeg hij zijn eerste teken- en schilderlessen bij de dames Van der Doll en later van Johann Oberreiter aan de Gemeentelijke Nijverheids Avondschool. Hier ontwikkelde hij zich tot een gewaardeerd schilder met een passie die een leven lang zou duren.

In het verleden ging hij vaak naar Frankrijk, waar hij verliefd werd op de gevels van oude huizen, die hij dan tekende of schilderde. De laatste jaren legt hij zich vooral toe op abstracte werken en op materieschilderen.

Jan Ouwenbroek is erelid van de Stichting Maassluise Kunstenaars. Voor zijn bijdrage aan de cultuur in Maassluis is hem destijds de Culturele Prijs Maassluis uitgereikt.

De tentoonstelling ‘Jan Ouwenbroek een leven lang schilder’ is te bewonderen van 17 juni t/m 27 augustus 2017. Op zaterdag 17 juni om 15.00 uur opent Jan Ouwenbroek jr. de tentoonstelling.


Metamorfose

Deze expositie was samengesteld uit alle deelnemende Maassluise Kunstenaars en de gastkunstenaars die meededen aan de Kunstroute. Speciaal voor deze expositie heeft iedere kunstenaar een nieuw werk gemaakt met het thema Metamorfose.