Dijkzaal

In de Dijkzaal van het museum kun je als het ware rondwandelen in het Maassluis van vroeger tot en met het verre verleden. Je komt er schilderijen, scheepsmodellen, attributen uit de zee- en sleepvaart tegen maar ook gebruiksvoorwerpen, foto`s enz..De kerk speelde een grote rol in het leven van de Sluizers dus ook hiervan zie je tastbare bewijzen terug zoals een collectezak, bijbels e.d. De wanden zijn voorzien van kleurrijke afbeeldingen die je de illusie geven even terug in de tijd te stappen. Het museum beschikt over een aanzienlijke hoeveelheid voorwerpen uit vervlogen tijden in de stad Maassluis maar slechts een deel hiervan kon worden ondergebracht in mooie strakke vitrines die je van alle kanten kunt bekijken.

Aandacht

Er is bewust gekozen voor een soort wandelpad waardoor niets aan je aandacht ontsnapt. Onderweg valt heel veel te zien, te lezen en te ontdekken.

De huidige presentatie haakt voor een groot deel in op het 400-jarig bestaan van Maassluis in 2014. Op een later tijdstip zullen weer andere tijdsperiodes en gebeurtenissen worden belicht. Alleen op deze manier wordt de historie van de stad recht gedaan.

Adres

Zuiddijk 16
3143 AS Maassluis

010 – 5913813

Openingstijden

ma: Gesloten 
di t/m zo: 14.00 - 17.00 uur

Volg ons

icon facebookicon twitter

Luuk Scholten

Kleiner aangepast
Wetering Langbroek - Luuk Scholten

De kleurenhoutsneden van Luuk Scholten kunt u herkennen aan de krachtige lijnen en het gebruik van felle en vrolijke kleuren. Daarnaast werkt hij graag in thema’s die voorkomen in zijn directe omgeving en hem inspireren zoals bijvoorbeeld de groene sfeer van de natuur, dieren, mensen en het Hollands landschap. Ook werd hij geïnspireerd door werk van andere kunstenaars, onder andere door Vincent van Goghs kleurgebruik. Luuk Scholten heeft zich gespecialiseerd in de hoogdruktechnieken; de linosnede, houtsnede en kleurenhoutsnede. Een ingewikkelde en tijdrovende techniek die steeds minder beoefend wordt, maar door een aantal gedreven kunstenaars nog steeds wordt gebruikt om prachtige kunstwerken te maken. 

Bekijk hier een video waarin te zien is hoe Luuk Scholten te werk gaat!
Deze video is mede mogelijk gemaakt door 
art forever.nl

Een bijzondere selectie van zijn kunstwerken wordt geëxposeerd in het De Vrieskabinet en is te zien van 30 juni tot en met 7 oktober 2018.

Gezocht: Vrijwilligers!

Museum Maassluis is op zoek naar vrijwilligers!


Vrijwilligers spelen een grote rol in Museum Maassluis. Zij helpen onder andere bij het registreren en beheren van de collectie en bij het maken van tentoonstellingen. Onderhouden de museumtuin en ze zorgen ervoor dat het museum iedere week van dinsdag tot en met zondag van 14.00 uur tot 17.00 uur geopend is!

Vele handen maken licht werk, en samen is gezelliger dan alleen! Vandaar dat het museum op zoek is naar nog meer helpende handjes!
Bent u enthousiast en heeft u tijd en zin om de vrijwilligers van Museum Maassluis te komen ondersteunen?

Bekijk hier de mogelijkheden!

Mocht u meer interesse hebben in andere vrijwilligerstaken binnen het museum? Bel of mail ons gerust!