> MUSEUM

Metamorfose

Op 8 april is tijdens de opening van de Kunst en Atelierroute Maassluis tevens de expositie Metamorfose geopend door Burgemeester Edo Haan. Metamorfose heet de groepsexpositie van de Maassluise Kunstenaars in het Museum Maassluis. Meer lezen klik op onderstaande link.

Strijd op het Water

De Strijd op het Water van Bas Booister en Peter Farla in het Museum Maassluis. In deze kleine expositie kunt u kijken naar het derde deel in de reeks De Strijd van Maassluis, maar ook naar de metamorfose van de haven van vroeger naar nu. Verder aandacht voor de visserij, sleepvaart en de veerdienst tussen Maassluis en Rozenburg.


Fotograaf Peter Farla heeft een beeldbewerking gemaakt met een foto van het schilderij van Johann Oberreiter in combinatie met een foto van hemzelf, om zo te laten zien hoe de haven in een vrij korte tijd qua inhoud enorm anders is geworden, maar qua uiterlijk toch veelal hetzelfde is gebleven. Zijn beeldbewerking sluit mooi aan op het thema metamorfose van de Kunst en Atelierroute. Ook heeft hij een levensgrote foto gemaakt van veerdienstmedewerker, aangezien het nog maar de vraag is hoe lang de veerboot nog dienst doet met de Blankenburgtunnel op komst.