> MUSEUM

‘Stap in het Maassluis van Henk Fortuin’

Museum Maassluis staat in het teken van Henk Fortuin (1916-2007). De aan de Maassluise kunstenaar gewijde tentoonstelling laat plekken in Maassluis zien die hij vastlegde op doek, papier of hardboard.

Speciale dag

Op 26 december was er een feestelijk moment in het museum omdat het dan precies de 100 jaar geleden is dat Henk Fortuin is geboren. Ruim 70 bezoekers kwamen tijdens deze bijzondere gelegenheid op tweede Kerstdag naar het museum. 


De expositie is te bezoeken tot en met 26 maart 2017.Meer lezen klik op onderstaande link.


Kerststallen

Van 14 december 2016 t/m 8 januari 2017 was er in het museum de expositie Kerststallen te bezoeken. Verzamelaar Jan van Hulst zal zijn kerstgroepen exposerden in het Vrieskabinet, Podiumzaal en de museumhal. 

WOS tv heeft er een mooi item van gemaakt. 

Uitzending kijken De Os en de Ezel.Foto: Norbert Veringmeier

Nog geen museumjaarkaart. Bestel hem via deze site. BESTEL

Meer lezen klik op onderstaande link.

Mijn naam is ..... Maassluis.

23 schepen met de naam Maassluis of een variatie daarop zijn gedocumenteerd en beschreven in een kleine expositie in het museum. 

Maassluis aan het water. 

Door de ligging van de stad Maassluis aan het water is zij altijd verbonden geweest met schepen. Zowel door de visserij, bouw, reparaties loodswerk en berging. Het is dus niet vreemd dat er in de loop der tijden schepen zijn geweest die de naam Maassluis hebben gekregen. 

De expositie is te bezoeken van 15 januari t/m 2 april 2017.